Uldgarn til plantefarvning

Her på siden finder du uldgarn, der egner sig til farvning. Farvning af uldgarn med planter eller syntetisk farve kan være et utroligt sjovt projekt at give sig i kast med. Efter du har farvet dit uldgarn kan du skabe flere forskellige fine kreationer, hvad enten du benytter dig af at strikke, hækle, væve eller filtning. Hos People Fashion finder du lækkert uldgarn til gode priser, som alle kan have råd til.

Kom godt i gang med farvning

Farvning af uldgarn er et utroligt spændende projekt at udforske. Det er både er lærerigt og tilfredsstillende. Vores uldgarn til farvning ligger i fed, hvilket betyder, det er nemt at folde dem ud og placere dem i gryden. Hvis du ønsker at gøre dit strikkeprojekt ekstra personligt, så er det rigtigt hyggeligt at farve dit garn selv. 

Du kan farve dit garn med planter og derved opnå et resultat, som fremstår flot og naturligt. Forskellige planter afgiver forskellige farver. Birkeblade giver gul, kraprod giver rød, vajd giver blå og bark giver som tommelfingerregel brun. Du kan farve dit garn naturligt på to forskellige måder. 

Direkte farvning

Her kommer du halvdelen af plantematerialet i bunden af en gryde. Som udgangspunkt skal du altid bruge to dele planter til en del garn. Det vil sige 200 gram planter til farvning af 100 gram garn. Placer dit garn ovenpå planterne og top op med det resterende plantemateriale. Fyld gryden med vand og varm vandet op til 80 grader og hold det på 80 grader i en time. Vend garnet forsigtigt halvvejs. Lad garnet køle helt af i gryden, før du renser det for plantedele. 

Farvning på afkog

Kog planterne i vand for sig selv på 80 grader i en time. Si herefter plantedelene fra væsken. Derefter lægger du garnet ned i den farvede væske, som opvarmes til 80 grader i yderligere en time. Køl garnet af i selve gryden, inden du hænger det til tørre. 

Uldgarn i høj kvalitet

Hos People Fashion går vi højt op i at levere uldgarn i høj kvalitet til gode priser, som alle kan være med på. Uldgarn er populært af flere grunde, da det både er isolerende og slidstærkt. Med uld kan du derfor skabe varme sweatre eller standhaftige små filtede figurer, alt efter hvad du ønsker. Kom godt i gang med dit næste projekt med uldgarn fra People Fashion.