100% Hørgarn

Hørgarn er naturligt og stærkt garn af naturfibre, som egner sig især godt til dig, som ønsker at skabe flotte kreationer fra helt fine til mere rustikke looks. Hørgarn er et alsidigt garn, der kan anvendes til flere forskellige strikkemetoder såsom traditionelt strik, vævning, tunesisk hækling, knipling, hækling samt strikkemaskiner. Alt efter hørgarnets tykkelse kan det blandes med andre garntyper. 

 

På grund af hørs egenskaber er hørgarn blevet populært igen, da det kan bruges til en lang række projekter, såsom at strikke eller hækle sommertøj, eller til tøj til andre sæsoner, hvis det blandes med uld-, bomuld- eller silkegarn. Hørgarn kan også benyttes til andre kreative projekter såsom at væve tekstiler til kirke, hus, hjem eller møbler. 

Hos People Fashion forhandler vi hørgarn til budgetvenlige priser, da vi mener, at alle skal have råd til garn i høj kvalitet.

Pas godt på dit hørgarn

Hørgarn er stift til at starte med, fordi det er behandlet med stivelse. Hvis det ikke var, ville det være svært at håndtere garnet under arbejdsprocessen. 

 

Man kan dog let fjerne stivelsen med afspændingsmidlet Beisoft, som du kan finde i vores sortiment. Dog bliver garnet også mere blødt med tiden i takt med, at det bliver brugt. Vasker du hørgarn med almindeligt vaskemiddel kan det blive stift igen. Du kan læse mere om vask af hørgarn på vores blog

Gode grunde til at bruge hørgarn

Hørgarn er et fantastisk garn at bruge til dit projekt, da du kan skabe slidstærke og robuste kreationer med det. Hørgarn er et ret tungt garn, så hvis man ønsker at lave sommertøj med det, bør man vælge 3- eller 4-trådet hørgarn. Lægger du det dobbelt, bliver dit strik meget tungt. Vælger du at blande hørgarnet med andre lettere typer garn, bør du vælge 2-trådet hørgarn, for at hørgarnet ikke bliver for dominerende. Selvom hørgarn er tungt, egner det sig fantastisk til sommertøj på grund af dets sugeevne. 

En stolt tradition i overensstemmelse med EU's retningslinjer

Før bomuld blev populært, var det hørgarn, der primært blev strikket med i Danmark. Når du bruger hørgarn til dit strikkeprojekt, så fastholder du også en gammel og nobel tradition. Hørgarn fra People Fashion er certificeret efter Masters of Linens retningslinjer, hvilket betyder, at produktionen af garnet er bæredygtigt og er produceret i Europa efter EU's retningslinjer for tekstil. 

Hørgarnets farveproces

Hørgarnets indfarvning tjekkes i et laboratorie for overskudsfarver og farveægthed. På grund af at man ikke må bruge stærke fikseringsmidler til farve, kan nogle farver smitte af såsom sort eller mørkeblå farver. Afsmitte er dog ikke farligt, da farverne er godkendt af EU og ikke er skadelige. Farven forlader produktet i vask eller under arbejdsprocessen, især under vævning, da produktet fugtes undervejs i denne proces. Der er altid forskel i farven fra parti til parti. Farven er stabil i tør tilstand og stopper med at smitte af efter få vaske, hvorefter produktet stadig bibeholder sin farve. 

Hørgarn til kreative projekter

På grund af dets slidstærke naturlige fibre, kan du med fordel anvende hørgarn til dine kreative projekter. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke smukke projekter du kan bruge det slidstærke og naturlige garn til. Her er nogle idéer til kreative projekter med hørgarn: 

- Sommerbluser 
- Bland hørgarn med andre typer garn for at lave varmere tøj til andre sæsoner
- Børnetøj
- Vævning af gardiner og dækkeservietter
- Professionel vævning af kirketekstiler
- Kniplede bordløbere
- Hæklede eller strikkede køkkenklude
- Pudebetræk og møbelstof
- Servietter

Hørgarn til ethvert projekt

Du kan finde hørgarn i fire forskellige tykkelser hos People Fashion. Vi forhandler tykkelserne: 16/0,5 ; 16/1,5; 16/2 samt 16/2,5. De forskellige tykkelser egner sig til forskellige slags strikkemetoder og opgaver. 

Man skal vælge tykkelse alt efter den løbelængde dit projekt har. Man kan altså væve med alle tykkelser, og man kan strikke med alle tykkelser. Generelt anbefaler vi følgende til vævning: 

 

- Til islæt kan du vælge alle 4 tykkelser

- Til trenden strik anbefaler vi 3- og 4- trådet garn

- Er du meget rutineret i at væve, kan du bruge 2-trådet hørgarn i trenden

- Sidder du med et strikke- eller hækleprojekt, anbefaler vi 3- og 4- trådet garn, hvis man bruger rent hørgarn

- Ønsker du at blande hørgarn med andre typer garn, anbefaler vi 2-trådet garn


Er du i tvivl om, hvilken tykkelse garn, der passer bedst til dit projekt, så er det bedst at kontakte os for vejledning samt gode råd. 

En verden af hørgarn

Al vores hørgarn sælges i spoler á 500 gram stykket, og i vores sortiment finder du over 100 forskellige farver hørgarn, som du kan sammensætte til at skabe enestående sweatre, klude, tasker eller noget helt tredje.

Du skal dog være opmærksom på, at vores hørgarn er en delvist lagerført vare, og at alle farver derfor ikke altid er tilgængelige. Hvis du ønsker en meget specifik farve garn, kan bestillingen derfor tage noget tid. Som regel tager det cirka to uger, men i særlige tilfælde tager det lidt længere tid. 

Gå på opdagelse i vores sortiment allerede i dag og find lige præcis det garn, som du søger hos People Fashion.