Organisk Garn

Køb naturligt kvalitetsgarn til rigtig gode og ekstremt konkurrencedygtige priser året rundt hos Scandinavian People Fashion Store her! Vi tilbyder et bredt udvalg af organiske garner, såsom 100% hørgarn, 100% uldgarn i forskellige tykkelser, 100% merinould, 100% peruansk alpaca, silke mohair og kvalitets strømpegarn med enten 80% eller 50% uld.

Alle garntyper, som vi tilbyder, er produceret og indfarvet i Europa i overensstemmelse med enten Øko-Tex-retningslinjer eller europæiske retningslinjer for tekstilproduktion.

Kategori Organisk garn er den overordnede kategori for alle garntyper, vi tilbyder. Du kan nemt navigere til de specifikke underkategorier enten via den øverste menu eller ved at klikke på følgende links: 100% hørgarn, ensfarvet uldgarn, uldgarn til plantefarvning, 80% strømpegarn, 50% strømpegarn, tynd merinould, Peruansk alpaca.

Stor erfaring med garn
Scandinavian People Fashion Store arbejder udelukkende med naturlige og organiske garner. Gennem flere års erfaring har vi opnået stor ekspertise, da vi selv har gennemført adskillige strikkeprojekter og fortsat producerer strikketøj. Vi prioriterer en klar og stringent bæredygtig tilgang fra råmaterialets oprindelse til, hvordan garnet lander i dine hænder og bliver til fantastiske strikkeprojekter. Vi lægger også vægt på at vejlede dig i, hvordan du bedst passer og plejer dit færdige strikke- eller hækle projekt, så du kan få maksimal glæde af det i lang tid.

Vi tilbyder et bredt udvalg af garner i utroligt mange farver og tykkelser, så du altid kan finde det garn, du har brug for til dine spændende strikkeprojekter. Uanset om det er strikning, hækling, vævning, filtning, broderi eller tunisisk hækling, har vi det rette garn til dig.

Hvad er organisk garn?
Organisk garn stammer enten fra planter eller dyr. Hør- og hampfibre kommer fra planter, viskose er udvundet fra træer, råsilke eller bourettesilke produceres af silkeorme, og uld kommer fra forskellige dyr. Disse naturlige fibre har noget til fælles, da de alle er sammensat af enten protein- eller indeholder animalske (lanolin) eller vegetabilske (linolie) fedtstoffer.

Organisk garn er generelt behageligt at have på året rundt, da det, populært sagt, "ånder" og hjælper med at regulere kropstemperaturen.

Brugen af organisk garn kan variere meget afhængigt af materialet og ideen du har. For eksempel er hørgarn, silkegarn og tynd merinould fantastiske til sommerprojekter, mens uldgarn er oplagt til forårsprojekter. Du kan også blande forskellige typer garn for at skabe unikke og personlige strikkeprojekter.

Mange har en fordom om, at organisk garn er meget dyrt. Selvom det kan være tilfældet i visse tilfælde, har vi hos Scandinavian People Fashion Store sørget for at tilbyde den bedste kvalitet til konkurrencedygtige priser på alle vores skønne organiske garner.

Alle vores garner er produceret i Europa og overholder derfor strenge standarder for produktionsprocessen og hensyn til miljøet og dyrene. Desuden er alle vores garner farvet i overensstemmelse med EU's krav til tekstiler, så du kan bære tøj lavet af organisk garn med god samvittighed.

Garntykkelse Guide
Hvis du er gået i stå med dit strikkeprojekt eller er i tvivl om, hvilket garn der er det rette valg, er du altid velkommen til at ringe til os på 22584868 eller sende en e-mail til info@people-fashion.dk for at få vejledning omkring vores garn.

Vi har udarbejdet detaljerede beskrivelser af vores produkter, og i hvert enkelt produkt finder du en tykkelsesguide. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på guiden, og så får du et pop-up-vindue med helt specifikke forklaringer til den pågældende type garn. Som regel indeholder guiden tekniske betegnelser, materialeinformation, løbelængde pr. 100 gram, strikkefasthed for en enkelt tråd eller eventuelt dobbelttråd, samt anbefalet pindestørrelse. Hvis det drejer sig om vævegarn, finder du også anbefalinger til dets anvendelse.

Vi nærmer os bæredygtighed - pas på dit garn
Scandinavian People Fashion Store tilbyder primært garner, der er certificeret efter Oeko-Tex retningslinjer. De garner, der ikke har Øko-Tex-certificering, er produceret i overensstemmelse med strenge EU-regler for tekstil i Litauen. Da vi sælger organiske garner, kan disse garner ikke tåle skarpe farvninger, da de ellers kan blive for skrøbelige. Det er derfor vigtigt, at produkterne ikke påvirkes af skrappe kemikalier eller midler, der fikserer farven. Alle farver på vores hørgarn testes på laboratoriet, før de indfarves. Af samme årsag holder farverne sig ikke så godt, hvis materialerne udsættes for skrappe vaskemidler eller direkte sollys i længere tid. Derfor bør du være opmærksom på dit garn og vaske det med skånsomme vaskemidler, der egner sig til naturmaterialer.

Et bæredygtigt element ved vores produktion er, at vi producerer alt tæt på vores salgssted. Vi emballerer ikke hvert enkelt nøgle og pakker heller ikke ind i overdreven plastik. Du vil finde en detaljeret beskrivelse af sammensætningen på din faktura, og hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at spørge om ekstra dokumentation for oprindelse og kvalitet. Dette vil være tilgængeligt på vores købsfakturaer. Derudover har vi en politik for, hvordan vi vælger størrelsen på garnets enheder. For eksempel sælges uldgarn normalt i 100 grams nøgler eller fed, mens hørgarn sælges i 500 grams nøgler. Dette giver den bedste pris værdi. Vi handler også med små familie virksomheder, hvilket gør, at priserne på vores uld- og hørgarn er konkurrencedygtige, og vi tør sige, at vi tilbyder Danmarks bedste garn priser.

Mest solgte garner
Hørgarn
Hørgarnet er blevet et salgshit i vores virksomhed gennem 20 år. Vi kan tydeligt mærke stigende interesse i hørgarnet og en tendens til øget salg til diverse design-, kunst- og strikkeprojekter med ren hørgarn.

Hvad er hør helt konkret? Internationalt kaldes hør for linum, linen, flax, og den latinske betegnelse er linum.

Hør er en fantastisk bæredygtig plante, som vokser i Europa, men er også udbredt i andre verdensdele. Det bedste hør kommer fra den europæiske landmand, da hørplanten trives bedst i det europæiske klima. Som regel er hør en etårig plante, men der findes også flerårige hørplanter og buske i omkring 100 sorter. Hør er nærmest en antik plante, hvor dens oprindelsesland ikke er helt klart. Man mener, at hørren kom til Europa for 4-5 tusinde år siden via Rusland til Rom og derfra spredte sig til resten af kontinentet. De ældste fund af hørstof stammer fra området Skartvelo og er omkring 9000 år gamle.

Hør sås ret tidligt om foråret, og efter 100 dage høstes planten. Man skærer ikke hørren af, men hiver den op, da man ønsker at bevare stilken så lang som muligt. Jo længere stilk, jo bedre kvalitet får man på fibrene. Efter høsten lægges hørren i 3-4 uger direkte på marken, hvor stilken begynder at tørre ud, og det yderste lag revner op. Når dette er sket, kan mikroorganismer fra jorden trænge dybere ind i stilken og spalte forbindelserne mellem fibrene og stilkens kerne. Efter denne proces separeres de brugbare fibre fra de ubrugelige. De lange, fine fibre, der bruges til at lave garn, findes nærmere kernen af hørestilen, ikke i det yderste lag. Disse fibre er kendt som hørskovler eller hørfibre. Det yderste lag af hørstilen, også kendt som bast, er normalt grovere og mindre velegnet til garnproduktion.

De brugbare hør stængler kæmmes for at få fine fibre, som derefter spindes til garn. Derefter kan garnet enten bleges og indfarves eller bruges som ufarvet hørgarn, klar til strikke-, væve- eller andre projekter.

Her finder du altid et bredt udvalg af hørgarn i forskellige farver og tykkelser.

Diverse uld garn typer
Lamme uldgarn
Hos Scandinavian People Fashion Store finder du adskillige uldgarn, og sortimentet af uldgarn stadig vokser. Vores bestseller er almindelig lammeuld i rigtigt mange farver, både til strikkeprojekter og uldindfarvningsprojekter, tynde merinould og Haapsalu, hovedsagelig som følgetråd, samt Peru alpaca.

Almindelig lammeuld kommer som regel fra europæiske lam, hvor ulden klippes og tages ved lammets første klipning om foråret. Der findes forskellige lammearter, som egner sig godt til uldgarn til forskellige anvendelser. Man kan nævne britiske racer som Bluefaced Leicester, Shetland og Wensleydale. Disse racer er kendt for deres uldskvalitet og alsidighed. Det tætteste lammeslag er Gotlandsfår. Den græsser i Sverige og producerer en blød og varm uld, der ofte bruges til beklædning og tekstiler. Den spanske fårerace Navajo-Churro har en lang og kraftig uld, der er velegnet til tæpper og filtprojekter. Den hollandske race Texel har uld, der bruges til håndværksprojekter. Den engelske race Romney er kendt for sin holdbare og krøllede uld, der er velegnet til både beklædning og tæpper.

Uanset hvilken type lammeuld du vælger til dit projekt, vil det have de samme gode egenskaber. Uld er kendt for at holde på varmen og have en temperaturregulerende effekt. Ud over det har ulden andre gode egenskaber, der gør dette garn velegnet til diverse strikkeprojekter. Uld har en superelasticitet og er derfor et ret holdbart garn. Uld er desuden vand- og snavsafvisende. Så hvis du har tænkt dig at lave et strikkeprojekt, hvor det endelige produkt skal bruges i våde og snavsede omgivelser, vil almindeligt uldgarn være det perfekte valg.

Almindelig lammeuld har også en absorberende evne, hvor den absorberede væske kan udgøre op til 35% af uldens vægt, og den holder fugtigheden væk fra kroppen og i stedet i produktet. Derfor har uld også en antibakteriel effekt, da huden ikke udsættes for fugtighed. Personer, der har tendens til at få sure tæer, vil derfor have stor gavn af at bære uldsokker i lammeuld. Almindelig uld kan til tider føles grovere end andre uldtyper på grund af kortere fiberlængde, men det betyder ikke nødvendigvis, at det vil kradse. Almindelig lammeuld er en af de typer uld, der filtrerer bedst, da den slipper lanolin hurtigere i filtreringsprocessen. Så hvis du har et filtningprojekt, bør du vælge almindelig lammeuld.

Peruansk Alpaca Garn
Alpakaerne, som lever i de høje Andesbjerge i Peru, producerer den fineste og blødeste uld, der er perfekt til strikning og hækling af varme og behagelige beklædninger. Dette uldgarn er kendt for sin utrolige blødhed, varme og holdbarhed. Vi tilbyder peruansk alpaca garn i vores webshop, primært i naturlige farver.

Dette garn fås hovedsageligt i naturlige farver, og hvis det er indfarvet, sker det oven på de naturlige nuancer. Selvom garnet er indfarvet, bevares den naturlige variation, hvilket giver hvert projekt et unikt udseende og tekstur. Derfor bør du sørge for at købe tilstrækkeligt med garn, da der kan være variationer i farven på grund af den naturlige tvist, og det er ikke altid garanteret, at det bliver ens.

Alpaca uld er velegnet til vintertøjsprojekter. En af fordelene ved peruansk alpaca uld er dens evne til at holde på varmen, samtidig med at den er let og åndbar. Dette gør den ideel til at skabe varme sweatre, sjaler, huer og vanter til de køligere sæsoner.

Peruansk alpaca uldgarn er meget fint, men på trods af sin fine struktur er det også kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for fnuldring, hvilket betyder, at dine håndlavede kreationer vil holde sig smukke og bløde i lang tid.

Ved at vælge peruansk alpaca uld støtter du også bæredygtig og ansvarlig uldproduktion i Peru, hvor alpakaerne traditionelt opdrættes på bæredygtige måder, og ulden håndteres med omhu og respekt for dyrene.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren strikker eller hækler, vil peruansk alpaca uld være en fornøjelse at arbejde med og skabe smukke og varme beklædningsgenstande, der vil blive værdsat i årevis.

Merinould garn
Vi tilbyder et meget specifikt tyndt merinouldsgarn, Haapsalu 28/2, som er vores bedstsælgende uld i butikken. Det er et meget tyndt merinouldsgarn, der bruges som følgetråd og kan blandes med de andre garner, vi sælger på vores webshop.

Merinould har meget lange fibre, hvilket gør det kløfrit, blødt og spændstigt. Som nævnt tidligere har lammeuld mange gode egenskaber, som merinould også besidder. Ud over det er merinould meget spændstig, hvilket gør det velegnet til at binde de andre garner sammen, der har tendens til at flyde ud i strikketøjet.

Denne type uld bruges primært til finere tøj, undertøj og sportstøj, da det udover at være temperaturregulerende også er fugtbeskyttende, hvilket betyder, at man undgår at lugte, selvom man sveder i det. Af den grund er merinouldsgarner meget populære til børnetøjsprojekter, da det ikke kradser på grund af sine lange fibre.

Polyamid eller polyester i sammensætningen?
Som udviklingen og livsstilstendenserne er i dag, er kunstige materialer og garner ikke så velkomne blandt kunderne længere. Alle er blevet mere bevidste om de naturlige materialer. Men når det er sagt, bør kunstige materialer stadig have en plads. Det skyldes, at det nogle gange giver mening at blande de kunstige materialer sammen med de naturlige. Teknologierne i dag gør, at de kunstige materialer kan føles meget naturlige og derfor kan med fordel blandes sammen med de naturlige garner.

Det mest anvendte kunststof er enten polyamid, også kendt som nylon, eller polyester. Begge materialer tilfører garnene styrke og forlænger deres holdbarhed. Som regel indeholder uldstrømpegarn enten en eller begge af disse materialer. Polyamid bruges typisk mere inden for tøjbranchen, mens polyester anvendes mere i produktionen af møbelstof. Et rigtigt godt eksempel er, at hvis man blander polyamid sammen med uld, gør man uldmaterialerne mere allergivenlige. Ved at blande polyester og/eller polyamid med uld opnår man også produkter, der er meget slidstærke og tåler maskinvask. Prisen på blandingsgarner er som regel også lavere, så hvis du er nybegynder indenfor strikning, er det en god idé at øve dig med disse garner, da det også er nemmere at pille op.

Valget mellem polyamid og polyester afhænger af applikationen og de specifikke krav til produktet. Begge materialer har deres egne fordele og ulemper. I mange tilfælde vil det bedste materiale afhænge af de specifikke krav til produktet. For eksempel vil tøj til udendørs aktiviteter måske drage fordel af polyamids slidstyrke og elasticitet, mens tøj til daglig brug eller sengetøj måske foretrækker polyesters holdbarhed og farveægthed.

Køb nemt og hurtigt naturlige garner online hos Scandinavian People Fashion store

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 22584868 mellem 8-22 alle ugens dage, hvis du har spørgsmål til vores garn eller mangler hjælp til at gennemføre bestilling. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os.