Mundbind

Hørstoffe mundbind produceret i 100% Øko-Tex hør i forskellige farvevarianter. Kan vaskes ved 100 grader og er hudvenligt samt lægger sig rigtig godt i ansigtet. Består af 3 eller 4 tynde lag, hvor det yderste lag er tætvævet. Produktet er behageligt at bruge og let at vaske.


Da COVID-19 ramte verden, vidste vi ikke, hvad vi skulle gøre, og hvad den rigtige løsning var. Det viste sig, at mundbind var mindre en del af beskyttelsesmidler for at undgå smitte, men mere for at forhindre personen i at smitte andre. Der var stor debat omkring brugen af mundbind. Danmark var et af de lande, som tillod stofmundbind, da en stor del af befolkningen ikke ønskede at bruge medicinske mundbind. Derfor blev der fastsat anbefalinger for, hvordan stofmundbind skal være, både med hensyn til materiale og antallet af lag. Derfor begyndte vi at producere mundbind i hørstof med henholdsvis 3 eller 4 lag.

I dag er det ikke længere så usædvanligt og det er helt almindeligt at bære mundbind, hvis man er syg og tager hensyn til omgivelserne. Mundbind er blevet et normaliseret produkt i Europa, som stadig findes på hylderne. Selvom emnet ikke længere er så aktuelt, oplever vi stadig salg af stofmundbind. Det er et af de mest behagelige og ergonomiske mundbind, som kan vaskes ved kogevask.

Det er faktisk interessant, at stofmundbind blev produceret under pandemien i 1700-tallet og også under Den Kolde Krig, og det var derfra, ideen til at genoplive brugen opstod under COVID-perioden. Hør har antibakterielle egenskaber, hvilket gør det til et hudvenligt materiale. Mundbindene er ikke produceret som værnemidler, men som samfundsmundbind i overensstemmelse med de anbefalinger, der gælder i Danmark.